گروه متخصصین خراسان جنوبی

ارائه دیدگاه های علمی،فرهنگی، تخصصی و آموزنده

گروه متخصصین خراسان جنوبی

ارائه دیدگاه های علمی،فرهنگی، تخصصی و آموزنده

انفولانزای خوکی

آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفسی خوک‌ها است که از ویروس آنفلوانزا نوع «A»

   نشأت می‌گیرد. ویروس آنفلوآنزای خوکی(SIV) به بیماری آنفلوآنزایی اشاره دارد

   که توسط اورتومیکسوویروس‌هایی ایجاد می‌شود که در میان خوک‌ها بوم‌گیر هستند.

   آنفلوآنزای خوکی یک بیماری ویروسی است که معمولا خوک را مبتلا می‌کند اما

  هرساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری،به ویژه از راه تماس با این حیوان،

   گزارش می‌شود.

این بیماری در انسان از طریق تماس با فرد مبتلا نیز سرایت می‌کند و نشانه‌های

   معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصل‌ها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی

   و مرگ است.

    موارد انسانی آنفلوآنزای خوکی ابتدا بیشتر در افرادی رخ می‌داد که در فاصله نه

   چندان دوری در نزدیکی خوک‌ها به‌سر می‌برند اما الان ویروس از انسانی به انسان

   دیگر منتقل می شود

         علائم:

 

   علائم انفلوانزای خوکی در میان انسان‌ها به آنفلوانزای انسانی شباهت دارد.این علائم

    شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی می باشد.

    برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ

    می‌شوند.

    به علت این شباهت ها پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوانزای خوکی نیستند، و

    تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.

 

   ۴ علامت اصلی تب بالای ۳۸ درجه، سردرد، گلودرد و سینه درد و سرفه از علائم

    اصلی این بیماری هستند که اگر کسی ۲ تا ۳علامت ذکر شده را داشته باشد

    مشکوک به بیماری آنفلوانزای نوع A است. اسهال، استفراغ، تهوع، کوفتگی

    عضلات، عطسه و آبریزش بینی از علائم فردی این بیماری است که چنانچه با ۲

    تا ۳ علامت اصلی همراه باشد فرد مشکوک به این بیماری است

 

   پیشگیری:

 

   آنفلوآنزای خوکی از راه سرفه، عطسه و تماس با اشیای آلوده به ویروس و تماس

   دهان و بینی یا چشم خود منتقل می‌شود. ویروس از راه فرآورده‌های خوراکی و

  خوردن گوشت خوک منتقل نمی‌شود. آنفلوآنزای خوکی بیشترین سرایت‌پذیری را در۵

  روز اول بیماری دارد که در بچگی این دوره انتقال تا ۱۰ روز هم می‌تواند طول

   بکشد. تشخیص بیماری با نمونه‌گیری در این ۵ روز میسراست.

 

      پیشگیری از ابتلا :

 

   «پیشگیری از ابتلا» با رعایت دستورات پیشگیری از آنفلوآنزا میسر است.

   این  مواردعبارتند از:

    دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون و یا محلولهای ضدعفونی حاوی الکل

    بشویید، مخصوصا زمانی که عطسه یا سرفه می‌کنید و یا وقتی که از بیرون به خانه

    باز می‌گردید.

 

   ضدعفونی سطوح داخلی خانه با محلولهای حاوی کلر در کاهش احتمال انتقال

   بیماری موثر است.

 

   از تماس نزدیک با خوک‌ها و یا انسان‌هایی که آلوده هستند بپرهیزید.

 

    فاصله گرفتن از اجتماعات عمومی در محیط هایی که احتمال می رود ویروس در

    آنجا شایع باشد نیز توصیه می شود.این اقدام با توجه به درصد و میزان شیوع این

    بیماری در شهر و کشور مربوطه می باشد.

 

   از دست زدن و تماس با اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، مخصوصاً در

   اماکن عمومی به شدت بپرهیزید (مانند بوسیدن ضریح های اماکن مذهبی، دست زدن

    به میز‌های کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها، دستگیره درب وسائل حمل و نقل عمومی،

    نرده‌ها و…).

 

   از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.

 

   در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتما هنگام عطسه و سرفه

   جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا

   سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده

   نشوند.

 

   هر فردی که دچار علایم شبه‌آنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی

    شد باید از رفتن به سرکار و استفاده ازوسایل حمل‌ونقل عمومی پرهیز کرده و

    سریعا به پزشک مراجعه کند.

 

 

 

چهار ماده غذایی برای مقابله با آنفلوآنزای A

 

ویروس آنفلوآنزای A مشاهده شده با میکروسکوپ الکترونی عبوری.

 

   مصرف هویج، قارچ، انار و چای سبز از جمله اقدامات پیشگیرانه در برابر ابتلا

   به آنفلوانزای خوکی است. همانطور که می‌دانید هر روز بر شمار مبتلایان به

   آنفلوانزای A افزوده می‌شود، پس برای عدم ابتلا به این بیماری و حذف این روند،

   پیشگیری‌های اساسی باید صورت گیرد. در اینجا متخصصان به توضیح 4 ماده

   غذایی پرداخته‌اند که سیستم ایمنی بدن را در مقابله با این ویروس مقاوم‌تر می‌کند.

   ویروس آنفلوآنزای A روزانه تغییر شکل می دهد

     هویج

 

   برای مقابله با این بیماری، هویج انتخاب مناسبی است، چراکه منبع غنی از

   بتاکاروتن است و بتاکاروتن، مقاومت بدن را در مقابله با این بیماری، بالا

   می‌برد.طبق تحقیقات هر چه بتاکاروتن بیشتر مصرف شود، سلول‌های ایمنی بدن که

   شامل سلول‌های کشنده طبیعی هستند، گسترده‌تر می‌شوند.

 

 

     قارچ

   شما حتما از شنیدن این خبر که سس قارچی که معمولا روی استیک می‌ریزید،

   سیستم ایمنی بدن را مقاوم می‌کند، خوشحال خواهید شد.طبق تحقیقات اخیر‌ با

   استفاده از قارچ، سلول‌های کشنده طبیعی افزایش پیدا می‌کنند و در نتیجه سیستم

   ایمنی بدن مقاوم‌تر می‌شود.

 

 

     انار

 

   یکی از دلایلی که از اناربه عنوان میوه‌ای فوق‌العاده یاد می‌شود، داشتن خاصیت

   آنتی‌اکسیدانی آن است.انار بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا

   خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های

   مختلف از جمله آنفلوانزا، مقابله کند. اگر انار در دسترس شما نیست می‌توانید از آب

   انار بدون شکر استفاده کنید.

 

 

     چای سبز

 

   در چای سبز نوعی آنتی اکسیدان به نام "کاتچین" وجود دارد که می‌تواند سلول‌های

    ایمنی بدن را افزایش دهد و طبق تحقیقات انجام شده، این ماده حرکت انتشار

    ویروس را کند می‌کند.

    از دیگر ترکیبات چای سبز،"ال‌تیانین" است.[چای سبز طول عمر را افزایش

   میدهد] طبق تحقیقاتی که در هاروارد انجام شده، این ماده، مقاومت سیستم ایمنی بدن

   را افزایش می‌دهد.

 

  

نظرات 1 + ارسال نظر
علیرضا اسحاقی سه‌شنبه 19 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 01:07 ق.ظ

با تشکر از درج این مطلب علمی و مفید. امیدواریم حضور پررنگ تری از شما در بروزرسانی وبلاگ شاهد باشیم.

با تقدیم احترام

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد